Fresh install ?


  • GNU/Linux

    Hello ,

    First i have 2 forums with nodeBB .
    I have made update to 0.9.3 few days ago and one of them have a problem
    with the database or something . Problem is posted here
    I dont find any solution for that , so i want t install it
    again ,a fresh install 😥 .
    How can i do it ?



  • You set a password for Redis?
    If not, add it under /etc/redis.conf.

    Now try to start the forum again over ./nodebb start. Be sure to have set a different port for each of your forums!


  • GNU/Linux

    @AOKP said:

    You set a password for Redis?
    If not, add it under /etc/redis.conf.

    Now try to start the forum again over ./nodebb start. Be sure to have set a different port for each of your forums!

    This problem came after update , forums have different ports , everything ok , but one of them ,
    have this problem when i acces the topics : https://i.imgur.com/hLiD21J.png

    I have tried 2 options , no results ( i have rebooted the vps , restart forum , restart redis)
    requirepass mypassword
    masterauth mypassword



  • @djcyry said:

    I have tried 2 options , no results ( i have rebooted the vps , restart forum , restart redis)

    Obviously the masterauth is not the one you need since that is used for the cluster. The one is needed is requirepass. After setting that password restart the redis, update your nodebb config with the redis password you set and restart it.



  • @Peter-Zoltan-Keresztes said:

    I have tried 2 options , no results ( i have rebooted the vps , restart forum , restart redis)

    set the requirepass restart the redis-server and use the cli client to test the authentication of redis. If that work but nodebb does not want to accept it I would suggest to drop the existend database from nodebb and stat with a new one. Also delete the config.js and start with ./nodebb setup after deleting the nodebb database.


  • GNU/Linux

    @Peter-Zoltan-Keresztes said:

    @djcyry said:

    I have tried 2 options , no results ( i have rebooted the vps , restart forum , restart redis)

    Obviously the masterauth is not the one you need since that is used for the cluster. The one is needed is requirepass. After setting that password restart the redis, update your nodebb config with the redis password you set and restart it.

    I have tried , no results . Drop db ? i have 2 dbs for 2 forums , is saved on the same file** /var/lib/redis/dump.rdb **

    Also i have this on dev mode :
    23/12 19:23 [4940] - error: NodeBB address in use, exiting...
    [cluster] Child Process (4940) has exited (code: 0, signal: null)



  • @djcyry NodeBB address in use, that mean there is a nodebb server started. You should use netstat -ntlp to find out the pid of the process and then kill it with kill -9 <pid>
    Drop db? yes it's recomended if you have an empty database(no data in it). Stop the redis-server delete the dump.rdb and start the redis-server.


  • GNU/Linux

    @Peter-Zoltan-Keresztes said:

    @djcyry NodeBB address in use, that mean there is a nodebb server started. You should use netstat -ntlp to find out the pid of the process and then kill it with kill -9 <pid>
    Drop db? yes it's recomended if you have an empty database(no data in it). Stop the redis-server delete the dump.rdb and start the redis-server.

    But if i detele the db , the second forum is ok , its works .
    Only i want to make a fresh install for one of them or repair it 😢


  • Plugin & Theme Dev

    @djcyry paste the contents of your config.json



  • @djcyry then use the setup and create a new database for it. If you were using 0 and 1 you can select 2 for the database.


  • GNU/Linux

    @pichalite said:

    @djcyry paste the contents of your config.json

    {
    "url": "https://www.nodebb.es",
    "port": "4568",
    "secret": "86df865a-c4a2-4060-be42-be1cdbf1b3cd",
    "database": "redis",
    "redis": {
    "host": "127.0.0.1",
    "port": "6379",
    "password": "pass",
    "database": "1"
    }
    }


Log in to reply
 


Looks like your connection to NodeBB was lost, please wait while we try to reconnect.