Φύγετε από Reddit όσο είναι εφικτό
-
Κατεβάστε RedReader, είναι προτιμότερο να μπαίνετε στο Reddit από 'κει.
Γιατί τόσο λίγοι στο Lemmy ενώ είναι ξεκάθαρο πως είναι μακράν ασφαλέστερο για τα προσωπικά μας δεδομένα;
Γιατί οι Έλληνες δε ψάχνονται περισσότερο για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων και για το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν στο κινητό/υπολογιστή τους;
-
Δεν ξερω ποσο θεμα των ελληνων ειναι συγκεριμενα, ειμαστε μικρη χωρα οποτε εχουμε μικροτερο userbase γενικα, ποσο μαλλον στο lemmy.
Οσο για το reddit, εγω απο τοτε που εβαλαν αυτο με την πληρωμη για το api παιζει να μην ξαναμπηκα απτον λογαριασμο μου (ειχα το infinity). Πλεον μπαινω μονο απο αναζητηση στο internet και προσπαθω να το κοψω και αυτο. Πχ "how to do X site:reddit.com" Φυσικα μπαινω με old reddit redirect, RES ublock origin κλπ. απο firefox. Εχει ακομα αρκετο υλικο που δεν υπαρχει στο lemmy, αλλα προσπαθω ειτε να βρω ειτε να δημιουργησω στο lemmy (hint: φτιαχνω εναν οδηγο-καταγραφη βηματων για να περασω nixos στον υπολογιστη μου, οταν τελειωσω θα το κανω post κανονικο και ισως βοηθησω οσο κοσμο μπορω ετσι). Νομιζω το lemmy υστερει αρκετα σε θεματικες που αφορουν προβληματα της καθημερινοτητας. Χαιρομαι που δεν υστερει τοσο σε θεματικες που αφορουν πολιτικη και επιστημες τουλαχιστον.
Σιγα σιγα μαλλον θα εκλειψει το reddit απτις αναζητησεις μου αφου χρησιμοποιω duckduckgo και το reddit εκανε πριν κατι μηνες συμφωνια με την google να μην βγαζει σε αλλες μηχανες αναζητησης νεα posts που δημιουργουνται στο reddit:)
PS. Προσωπικα (οντας μαλλον εξαιρεση), οριακα σχεδον ποτε δεν ασχοληθηκα με το ελληνικο reddit, ειμαι πολυ πιο ενεργος στο ελληνικο lemmy
PPS. Βλεπω ειναι καινουργιος ο λογαριασμος σου, καλωσηρθες στο lemmy!
-
πολύ ωραία απάντηση! καλά κάνεις σε όλα
ναι, ακόμα μπουσουλώ αχαχαχαχαχα
εδώ πήρα μεταχειρισμένο google pixel 7a για να περάσω GrapheneOS ενω ήδη στο λάπτοπ μου έχω Ubuntu και γενικά έχω διαγράψει λογαριασμό από Google, Microsoft, Apple
ναι, με νοιάζει πολύ η ασφάλεια και η προστασία των δεδομένων μου και όσο γίνεται η οικολογία
-
Α βλεπω εχεις πεσει στα βαθια
έχω διαγράψει λογαριασμό από Google, Microsoft, Apple
Οκ wow, πολυ καλο αυτο (ακουγεται ζορικο, ιδιως το να αφησεις την google). Καλη τυχη με το grapheneOS, δεν το χω χρησιμοποιησει, αλλα πιστευω θα εγκατασταθει smoothly:)
με νοιάζει πολύ η ασφάλεια και η προστασία των δεδομένων μου και όσο γίνεται η οικολογία
Ωραιο που το προσπαθεις γενικα, χαιρομαι που υπαρχουν τετοια ατομα
-
αχχαχαχαχ σε ευχαριστω!!!! περιμένω κι άλλους να το κάνουν γιατί η αλήθεια είναι πως νιώθω λίγη μοναξιά.
καθόλου ζόρικο θα έλεγα για google microsoft και apple καθώς υπαρχουν υπερτέλειες εναλλακτικές.
το πρόβλημα είναι οτι δεν γίνεται να αφήσω τη meta (φβ, ινστα) και αυτό με εκνευρίζει αφάνταστα, εκεί να δουμε ποιος μπορεί να τα αφήσει..
α και το viber διέγραψα
edit: για το τικτοκ δε συζητώ καν, έχει φαει σουτάρισμα απο Ιούνιο του 2023 -
περιμένω κι άλλους να το κάνουν γιατί η αλήθεια είναι πως νιώθω λίγη μοναξιά.
Δεν ξερω αν μειωνει την μοναξια, αλλα κι εγω καπως το προσπαθω. Apple λογαριασμο/συσκευη νομιζω ποτε δεν ειχα δικο μου, τα αποφευγω για τα καλα.
Fb λογαριασμο τον απεφευγα σκληρα, μεχρι που αλλαξε καπως η καθημερινοτητα μου και μου δοθηκε μια ακομη ευκαιρια να μην εχω οριακα μηδενικη ζωη, οποτε ειπα να εκμεταλλευτων την ευκαιρια και να κανω fb για το messenger. Η αληθεια ειναι αμα το τερματισεις με την ιδιωτικοτητα σχεδον σιγουρα θα αποκοπεις και αυτο μαλλον θα σε καταστρεψει ψυχολογικα και σωματικα στο μελλον://
Discord εχω απτην αρχη σχεδον, μεσα 2017 (το αντιπαθω για τους δικους του λογους).
Microsoft εχω 2 αλλα δεν τους πολυχρησιμοποιω γενικα (εκτος αμα υπολογισεις και το github, αλλα κωδικα μαλλον θα ανεβαζω στο codeberg).
Google εχω μερικους λογαριασμοθς, αλλα γενικα εχω μειωσει την εξαρτηση τρομερα. Στο κινητο οι μισες+ εφαρμογες που χρησιμοποιω παιζει ναναι απο droidify (fdroid). Newpipe, fennec, signal και παρα πολλες αλλες. Εχω το custom xioami.eu rom, με root και εχω κανω αρκετες τροποποιησεις, στο μελλον μαλλον θα παρω καμα fairphone και θα βρω ενα opensource rom (ξερω ενα ατομο που φτιαχνει ενα αυτην την στιγμη). Στον υπολογιστη απτην αλλη σχεδον ολες οι εφσρμογες (ακομα και παιχνιδια) ειναι opensource και σε λιγο θα βαλω τα nixos. Link στο guide που φτιαχνω.
Γενικα το ψαχνω πολυ με τις καλυτερες εναλλακτικες (παιζει να μαρεσει περισσοτερο να ρυθμιζω τις συσκευες παρα να τις χρησιμοποιω, lol). Ελπιζω εστω να μπορεσω να βοηθησω κοσμο γυρω μου, οσο γινεται, να ξεφυγει απο τετοιες εταιρειες και οχι μονο και να βοηθησω κοινοτητες που στηριζουν τετοιες και αλλες σχετικες σε ευρυτερο πλαισιο προσπαθειες
Viber και whatsapp αναγκαστηκα προσφατα να κανω, αλλα δεν κανω ιδιαιτερη χρηση.
Προσπαθω σχετικα να κρατω low profile, οσο γινεται χωρις να βλαψω ασχημα την κοινωνικη μου ζωη.
Insta (παρα τις πιεσεις) και tiktok δεν εχω κανει και θα προσπαθησω να μην κανω:)
(Ηθελα απο χθες να το γραψω αυτο, αλλα δεν εβρισκα χρονο και κουραγιο, lol, finally made it.)
-
-
Γιατί δε θα είναι εφικτό κάποια στιγμή;
-
Για τικτοκ σου προτείνω loops.video και επίσης pixelfed όπως επίσης και signal. Σιγά σιγά, θα γίνει η μετάβαση